Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 112
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 112
Składniki
Nastaw piekarnik na 200°C. Orzechy włoskie posiekaj. Gruszki obierz, ale zostaw ogonek. Ostrożnie wytnij gniazda nasienne, a środek napełnij posiekanymi orzechami.
Ciasto francuskie rozłóż i potnij na paski o szerokości 1 centymetra. Dokładnie owiń nimi gruszki, ale tak, żeby wystawał tylko ogonek.
Ułóż gruszki w żaroodpornym naczyniu i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut. Gorące polej miodem.Źródło: Takie jest życie