Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na gofry przygotowane jest z drożdżami, a gofry wychodzą delikatne, lekkie i puszyste. Zaletą ich jest bardzo mała ilość cukru.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 147
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 866
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Żółtka oddzielić od białek. Mąkę wymieszać z drożdżami. W drugiej misce wymieszać wodę, żółtka, ciepłe mleko, cukier, cukier waniliowy i sól.
Dodać mąkę z drożdżami i całość zmiksować. Na koniec dodać roztopione masło i ponownie zmiksować. Ciasto odstawić na 15 minut.
Po tym czasie białka ubić na pianę i dodać do ciasta. Delikatnie mieszać do momentu połączenia się białek z ciastem. Ciasto odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Gofry piec w gofrownicy do momentu zarumienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami.