Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galaretkowiec"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodając żółtka i cukier. Ubijając, dodawaj olej, mąkę, ocet, proszek do pieczenia i skórkę z pomarańczy. Ciasto wylej na blaszkę (o boku 24 cm). Piecz 30 minut w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa blaty.
Masa: sok zagotuj. Wsyp galaretki, rozpuść, ostudź. Przełóż biszkopty.
Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, usuń błonki. Ułóż na cieście. Galaretki rozpuść w 600 ml wrzącej wody. Ostudź. Gdy stężeją, polej ciasto. Schłodź.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie