Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana frużelina jest smacznym dodatkiem - zwłaszcza zimą-do ciast i różnego rodzaju deserów..
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 92
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 92
Składniki
Czereśnie umyć, usunąć pestki. Na dno szerokiego garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki zimnej wody i zagotować. Włożyć czereśnie, wsypać cukier i smażyć na wolnym ogniu około 30 minut.
Garnek zdjąć z ognia, blenderem rozdrobnić owoce, ale zrobić to krótko. Chodzi o to, by część owoców została w całości. Ponownie wstawić na ogień, dodać sok z cytryny i rum.
W połowie szklanki zimnej wody rozmieszać mąkę ziemniaczaną i wlać do owoców. Zagotować. Przełożyć do słoiczków. Pasteryzować 10 minut.