Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To kolejny mój bardzo szybki deserek z ciasta francuskiego. Dodatki do tych ciasteczek mogą być naprawdę różne, zależy kto co lubi :-)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 155
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 51
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 114
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 155
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 51
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 114
Składniki
Wyciąć foremką z ciasta francuskiego kwiatuszki.
Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Każdy kwiatuszek posmarować roztrzepanym jajkiem, a na to nałożyć łyżeczkę dżemu z czarnej porzeczki.
Wyciąć radełkiem paski z ciasta francuskiego i ułożyć kratkę na każdym ciastku.
Wierzch każdego ciastka znowu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Posypać czarnym sezamem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 minut.
Smacznego !