Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie koperty ze śliwkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1179
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27457
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1179
Składniki
Zmielony biały ser utrzyj z cukrem, jajkiem, proszkiem budyniowym oraz cukrem waniliowym. Śliwki oczyść, opłucz, osusz i wydryluj. Przekrój owoce na połówki.
Gotowe ciasto francuskie rozwiń, pokrój na 24 kwadraty. Na każdym rozłóż część masy serowej oraz po jednej połówce śliwki (miejscem po pestce do góry). Złóż rogi ciasta do środka, tworząc koperty. Ułóż je na pokrytej pergaminem blasze. Piecz 30 minut w 220 st. Podawaj z bitą śmietaną.
Czas ok. 45 min; porcja – 290 kcal, cena 90 gr.Źródło: Świat kobiety