Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z zatopionymi w nim jabłkami, dżem pomarańczowy i kruszonka.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 91
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 89
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5630
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 91
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 89
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5630
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 676
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć w niej równomiernie ciasto.
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Razem z rodzynkami położyć na cieście. Dżem wymieszać z łyżką wody i posmarować jabłka.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni.
Z mąki, cukru, masła i cukru waniliowego zagnieść kruszonkę i zetrzeć lub pokruszyć na przygotowane ciasto. Piec 35-40 minut. Smacznego :)