Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Biszkopt: Ubić białka na pianę na sztywno rzucić proszek do pieczenia ciągle ubijając następnie cukier po trochu, potem ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając. Na koniec mąkę mieszając delikatnie. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na 2 części. Piec ok 20 minut na termoobiegu 170^ ma zapałka być sucha.
Masa budyniowa: Rodzynki zamoczyć w wódce lub spirytusie na min. 3 gdz.. 1i 1/4 szkl. mleka zagotować z cukrem można też ująć cukier i w zamian ten dodać cukier waniliowy, w reszcie mleka rozrobić mąkę pszenną i ziemniaczaną i wlać do gotującego mleka zagotować cały czas mieszając, ostudzić. Margarynę z masłem utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu ciągle mieszając, potem 4-5 łyżek wódki z pod rodzynek wymiksować. Dodać odsączone rodzynki wymieszać
Bita śmietana kawowa: Kawę zalać wrzącą wodą na 4 szkl. zaparzyć następnie odlać i rozpuścić żelatynę studząc cały czas mieszają . Po odcedzeniu wychodzi ok 75 ml kawy. Śmietanę zimną prosto z lodówki ubić następnie dodawać po trochu cukier puder ciągle ubijać następnie dodać żelatynę w kawie ubijać. Biszkopt namoczyć wódką z pod rodzynek,Układać biszkopt masa budyniowa, 3/4 bitej śmietany biszkopt resztę bitej śmietany.
Smacznego!!!