Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eton mess czyli beza z dodatkiem kremu śmietankowego oraz sosu owocowego. Im bardziej kwaskowaty owoc tym lepiej i im bardziej intensywna barwa tym również lepiej!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 130
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 130
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Składniki
Sos owocowy: Aronię zagotuj razem z wiśniami, sokiem cytrynowym oraz 3 łyżkami cukru. Gotuj około 15 minut od czasu do czasu mieszając aż puszczą soki z owoców. Gdy owoce się rozpadną przetrzyj je przez sito i odstaw na bok do ostygnięcia.
Krem: Dobrze schłodzoną śmietanę ubij na sztywno w mikserze. Na koniec miksowania dodaj cukier puder oraz ekstrakt waniliowy.
Do każdego kubeczka/szklanki/pucharka wsyp na dno pokruszoną bezę i dodaj łyżkę ubitej śmietany. Polej sosem i ponownie daj pokruszoną bezę, śmietanę i sos owocowy. Deser możesz udekorować świeżymi owocami.