Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy ekspresowy keks bez miksera zapraszam po przepis
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 69
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 84
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 205
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 69
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 84
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 205
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 58
Składniki
Jajka wbijam do miski wsypuje cukier i roztrzepuje trzepaczka lub widelcem by składniki sie połączyły wlewam olej i stopniowo dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam by nie było grudek ciasto jest bardzo gęste tak ma być.
Jabłka obieram kroje w drobna kostkę i dodaje cynamon a orzechy drobno kroje i dodaje jabłka z orzechami do ciasta mieszam. Ciasto wykladam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia równam.
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut do suchego patyczka, należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po wyjęciu z piekarnika posypuje cukrem pudrem czekam aż ostygnie . :Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego