Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na bardzo prosty i pyszny deser z jabłkami. Przygotujemy go w kilka minut, plus pieczenie ale wtedy można zając się innymi rzeczami
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 101
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1234
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5742
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 101
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6602
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1234
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5742
Składniki
Ciasto francuskie przekładam do foremki (dno foremki wyłożyłam papierem do pieczenia), wyklejam nim dno oraz boki. Następnie ciasto nakłuwam widelcem i smaruję dżemem. Obrane jabłka kroję w półplasterki i układam na dżemie, tak jak dachówkę, żeby jedno jabłko zachodziło na następne. Do cukru dodaję cynamon, mieszam i posypuję jabłka. Teraz wystające brzegi ciasta zawijam na górę jabłek.
Ciasto wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na środkową półkę i piekę około 30 minut, tak żeby brzegi ciasta się zrumieniły. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Deser jabłkowy jest gotowy, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa