Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-05-2020
Bardzo szybkie i łatwe ciasto jogurtowe z sezonowymi owocami
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6508
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1161
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6508
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1161
Składniki
* Kubeczek po jogurcie naturalnym umyj i osusz – będzie potrzebny do odmierzania pozostałych składników.
Owoce umyj i podziel na mniejsze części. Rabarbar dodatkowo obierz. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu umieść wszystkie pozostałe składniki (oprócz owoców) i mieszaj trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszaj tylko do momentu wchłonięcia się mąki. Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj wierzch i poukładaj owoce, lekko wciskając je w ciasto. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 25 min, do suchego patyczka.