Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasteczka, które można przygotować z marmoladą, dżemem lub owocami. U mnie z marmoladą wieloowocową. Ciasto składa się w kształt "okienek", ciasteczka wyglądają pięknie i apetycznie. Polecam!
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 38
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 174
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 38
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto francuskie wykładamy na oprószoną mąką stolnice, dzielimy na 8-10 kwadratów (u mnie 10 x 10cm). Każdy kwadrat nacinamy tak jak na zdjęciu (dokładna instrukcja na moim blogu http://paulinka-to-ja.blogspot.com/2013/06/ekspresowe-ciasteczka-francuskie.html). Na tak przygotowane ciastka nakładamy po łyżeczce marmolady i układamy na wyłożoną papierem blaszkę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 20 minut. Po upieczeniu obsypujemy cukrem pudrem.