Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Efektowny tort"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 198
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec łyżka po łyżce wsy pując cukier. Nie przerywając ucie rania dodawaj po jednym żółtku. Na koniec wsyp obie mąki, wymieszaj łyżką. Piecz 35-40 min w temp. 170°C. Gdy wystygnie, przekrój na 3 blaty.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Umyte jagody rozdrobnij blenderem. Przełóż do rondelka, wsyp cukier, podgrzej. Dodaj żelatynę, wymieszaj.
Mascarpone i śmietankę kre mówkę włóż do miski, ubij mikserem. Dodaj mus jagodowy, wymieszaj.
Mocno schłodzoną śmietankę wraz ze śmietan fixem ubij mikserem na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder. Pierwszy i drugi blat ciasta posmaruj kremem. Przykryj trzecim kawałkiem ciasta. Wierzch i boki posmaruj ubitą śmietaną. Posyp wiórkami kokosowymi.
60 minut. Porcja: 530 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie