Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto/deser na herbatnikach przekładanych masą z dżemu z galaretką z cząstkami mandarynki i polewą z gorzkiej czekolady. Fajny i słodki pomysł na wykorzystanie ubiegłorocznych dżemów:) Ciasto przygotowuję w małym pojemniku bo jest dość słodkie i jeden kawałek do kawki w zupełności wystarcza największemu łasuchowi:)
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 166
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 215
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 166
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 215
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Na początek przygotowujemy galaretki: w jednej szklance wrzątku rozpuszczamy galaretkę wiśniową a w drugiej galaretkę cytrynową.Odstawiamy by wystygły i zaczęły gęstnieć. Do przygotowania deseru wybrałam małą blaszkę, na szerokość której idealnie mieściły się dwa herbatniki a na długość cztery. Na dnie układamy herbatniki. Dżem wiśniowy blendujemy z gęstniejącą galaretką wiśniową i wykładamy na ciastka. Przykrywamy drugą warstwą lekko dociskając. Na herbatnikach układamy cząstki mandarynki i masę brzoskwiniową /dżem brzoskwiniowy zblendowany z gęstniejącą galaretką cytrynową/. Przykrywamy trzecią warstwą herbatników również lekko dociskając. Czekoladę /wybrałam gorzką/ rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozprowadzamy na wierzchu "ciasta". Odstawiamy do stężenia.