Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko chrupiące na zewnątrz, wilgotne w środku i bardzo mocno czekoladowe. Brownie z dodatkiem dyni i skórki pomarańczowej.
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1347
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 126
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 1347
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 126
Składniki
Ciasto robiłam na tortownicy 25cm. Czekolady dzielimy na kostki i razem z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeśli masa będzie bardzo gorąca to chwilę ją studzimy. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, kakao, dynię i skórkę pomarańczową. Na końcu dodajemy powoli rozpuszczone czekolady z masłem. Wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut. Po wyjęciu dekorujemy skórką pomarańczową. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Brownie najlepsze jest na świeżo.