Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dwukolorowe paluszki z owocowo-waniliowym nadzieniem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 46
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 23082
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 46
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 23082
Składniki
Na krem waniliowy ubij mikserem mascarpone z cukrem pudrem oraz esencją waniliową.
Półkę piekarnika wyłóż papierem do pieczenia i umieść na blacie kuchennym.
Czekoladę połam na małe kawałki i włóż do miseczki. Umieść miseczkę na sicie w naczyniu do gotowania na parze. Rozpuść czekoladę, następnie dodaj olej i wymieszaj go dokładnie z czekoladą.
Na połowę biszkoptów nałóż cienką warstwę kremu waniliowego, a na drugą połowę – dżem malinowy. Połącz biszkopty po dwa. Maczaj je kolejno w gorącej czekoladzie, tak by pokryła je do połowy, i odkładaj na wyłożoną papierem półkę. Zostaw je tak na 2 godziny, aby czekolada dobrze zastygła. Następnie odklej biszkopty od papieru i wyłóż na paterę. Można też przechowywać je w pudełku, lekko przykryte, do 3 dni.Źródło: Olivia