Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przepis na aromatyczne drożdżówki z cynamonem
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Z drożdży, 1 łyżki mleka i 1 łyżki cukru robimy zaczyn. Pozostałe składniki dodajemy do mąki i łączymy razem z zaczynem. Uwaga: nie sypiemy soli na drożdże. Wyrabiamy lekkie, elastyczne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu do podwojenia objętości. Po tym czasie odgazowane ciasto dzielimy na 8 części i formujemy bułeczki. Pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia na około 30 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cynamonem i grubym cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 30 minut.