Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne na lato , szczególnie na grilla nie trzeba go przechowywać w lodowce. Najlepsze sezonowe ciasto
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 30
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 322
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1164
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 202
Składniki
Zamiast truskawek możesz użyć innych owoców sezonowych .
Z podanych składników zagnieść kruszonkę . Wstaw do lodówki na czas przygotowania ciasta . Truskawki opłukaj osusz na sicie i usuń szypułki .
Jogurt delikatnie podgrzej i dodaj drożdże i łyżkę cukru , wymieszaj i odstaw na 10 minut. Mąkę przesiej , dodaj cukier , cukier waniliowy , jajka , miękkie masło i jogurt z drożdżami . Wyrabiaj ciasto robotem z hakiem około 10 minut . Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę .
Ciasto uderz pięścią kilkukrotnie i zagnieść . Keksówkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto . Ułóż truskawki i posyp kruszonką. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.
Piec w temperaturze 180 st. około 45-50 minut .