Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, puszyste rogaliki z powidłami..
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Drożdże, cukier i jogurt dokładnie łączymy.
Mąkę przesiać do miski dodać szczyptę soli, żółtka mieszamy z cukrem i dodajemy do mąki.
Dodajemy rozrobione drożdże, pokrojone masło i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części, każdą część wałkujemy (1 cm) w kształcie koła i dzielimy na 8 części.
Nakładamy powidła i zwijamy rogaliki. Pozostawiamy na 20 min. do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy białkiem.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec 20-25 min. Smacznego życzę:)