Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe oponki waniliowo-cynamonowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 66
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 100
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 66
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 100
Składniki
Mleko gotuję z laską wanilii, przecedzam i odstawiam. Gdy jest już letnie, rozpuszczam w nim drożdże i odstawiam na 10 minut w ciepłe miejsce.
Dodaję roztopione letnie masło, cukier, jajka, mąkę i sól. Wyrabiam mikserem na gładkie, lśniące ciasto, odstawiam.
Gdy ciasto dwukrotnie podwoi objętość, wałkuję je i wycinam szklanką oponki. Wkładam na 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Ostudzone posypuję cukrem pudrem i cynamonem lub cukrem waniliowym z cynamonem.
Czas przygotowania: 60 minut. Cena sztuki: około 0,70 zł.Źródło: Rewia