Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe kapuśniaczki"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 403
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 90
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 178
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 209
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 403
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Pokrojoną kapustę przekładam do garnka z listkiem, szczyptą majeranku i gotuję do miękkości. Osączam na sitku. Na łyżce masła podsmażam posiekane pieczarki i cebulę. Duszę, aż woda odparuje. Wrzucam do kapusty doprawiam na dość pikantnie.
Do mąki dodaję jajka, cukier i szczyptę soli. Mleko podgrzewam z drożdżami i resztą masła. Wlewam do mąki i zagniatam ciasto. Gdy wyrośnie, rozwałkowuję je na prostokąt. Rozkładam farsz, zawijam, kroję na kawałki. Posypuję makiem, piekę 20 min w temp. 180 st.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina