Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasta to ja lubię, mało pracy dużo smacznego ciasta.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1177
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1177
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
Blaszka 21 X 21 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą. Żółtka ucieramy z 2 łyżkami cukru, mleko lekko podgrzewamy. Do szerokiej miski : 1 rozkruszamy drożdże 2 posypujemy cukrem ze skórką cytrynową 3 sypiemy cukier 4 wylewamy utarte żółtka 5 wylewamy olej 6 dolewamy mleko 7 równomiernie po całości przesiewamy mąkę Nie można mieszać, zachować też podaną kolejność. Ciasto odstawiamy nakryte ściereczką na 3 godziny. Potem zawartość miski należy wymieszać łyżką i przełożyć do blaszki. W blasze zostawić jeszcze na 30 min. W tym czasie robimy kruszonkę rozcierając wszystkie składniki palcami do uzyskania jednolitych okruchów. Na ciasto wykładamy połówki śliwek i posypujemy kruszonką.
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania wstawiamy do zimnego piekarnika. Pieczemy w 175 C przez około 50-60 minut.