Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdenerwowałam się ostatnio jak kupiłam Twixa i okazało się, że zmienili recepturę i nie da się ich jeść. Postanowiłam więc zrobić swoje. Przepis na kruche ciasteczko wzięłam z bloga "Moje wypieki" - Ciasteczka digestive, lekko go zmodyfikowałam, a reszta to kajmak i czekolada :) Może nie smakują identycznie jak kupne, ale mimo to są pyszne.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 49
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 49
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Z dwóch rodzajów mąki, płatków, proszku do pieczenia, soli, masła, cukru i 5 łyżek mleka zagniatamy ciasto. Jeśli będzie się za bardzo lepić posypujemy ciasto mąką. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 4 mm i kroimy na paski o długości 10 cm i szerokości 1,5-2 cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, aż nabiorą złotej barwy.
Studzimy ciasteczka. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i dodajemy mleko, aby polewa stała się lekko płynna. Za pomocą szprycy cukierniczej nakładamy na ciasteczka pasek kajmaku. Polewamy czekoladą. Układamy na czymś płaskim i wkładamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.