Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka pianka w czekoladzie - domowe kostki Ptasiego Mleczka
Forma 30 cm x 25 cm
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Składniki
Żelatynę wsypać do szklanki. Zalać niewielką ilością mleka zagęszczonego. Odstawić na kilka minut, aby napęczniała. Resztę mleka zagotować. Dodać do niego napęczniałą żelatynę. Mieszać aż się rozpuści. Następnie odstawić, aby ostygło, musi być letnie. Co jakiś czas przemieszać. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie dodawać porcjami cukier i cały czas miksować. Dodać łyżeczkę soku z cytryny, kilka kropel aromatu śmietankowego lub waniliowego i ponownie zmiksować. Do żelatyny dodać łyżkę piany i wymieszać. Dodać jeszcze jedną łyżkę i ponownie wymieszać. Włączyć mikser i małym strumieniem wlać żelatynę. Formę wyłożyć folią i przełożyć przygotowaną masę. Wyrównać wierzch. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Następnie wyjąć z formy i pokroić w kostki. Czekoladę rozpuścić razem z masłem. Zanurzać w niej kostki ptasiego mleczka i przekładać na papier do pieczenia. Ponownie włożyć do lodówki, aby czekolada stężała.