Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowe ciasteczka owsiano-kokosowe"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 72
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 131
Składniki
Mąkę połącz z cukrem, płatkami, wiórkami i żurawiną.
Rozpuszczone ciepłe masło wymieszaj z miodem, a następnie dolej łyżkę gorącej wody z sodą. Gdy masa się zapieni, dodaj ją do suchych składników.
Z przygotowanego ciasta uformuj małe kuleczki. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie uklep, by się spłaszczyły.
Wstaw ciasteczka do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz około 12 minut. Podawaj, gdy przestygną.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka</strong>Źródło: Kurier TV