Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie kokosowe ciasta, domowe bounty to propozycja idealna dla was. Łączy w sobie lekki biszkopt, polewę czekoladową oraz egzotyczną nutkę kokosa. Idealna propozycja do popołudniowej kawy.
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w pyszny sosem z dodatkiem brokuł.
Odsłon: 5655
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 7708
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 201
Czy wiesz, że delikatne, prawdziwie kruche rogaliki upieczesz nie z ciasta kr...
Odsłon: 6630
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w pyszny sosem z dodatkiem brokuł.
Odsłon: 5655
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 7708
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 201
Czy wiesz, że delikatne, prawdziwie kruche rogaliki upieczesz nie z ciasta kr...
Odsłon: 6630
Składniki
Masło, cukier, śmietanę i cukier waniliowy zagotuj (masło musi się rozpuścić). Wystudź.
Do masy dodaj jajka i żółtka i zmiksuj na gładką masę. Dodaj mąkę, proszek oraz aromat kokosowy, a następnie wymieszaj szpatułką, aż wszystko się ze sobą połączy.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia i przelej do niej ciasto. Piecz około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Ciasto wystudź i pokrój na prostokąty. Każdy z nich zanurz w roztopionej czekoladzie, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.