Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i niepowtarzalne.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 102
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
Na dno pucharków wlewamy galaretkę. Do jogurtu należy wsypać ksylitol oraz nasiona chia. Tak przygotowany jogurt odstawić na kilka godzin, aby nasionka napęczniały. Po przełożeniu jogurtu do pucharków, dodajemy startą czekoladę oraz bitą śmietankę kokosową. Napiszę o śmietance w jaki sposób ją zrobić. Można kupić gotowe puszki z tym produktem lub wykonać ją z mleka kokosowego. Należy pamiętać, aby było ono bez żadnych dodatków. Puszki powinny być schłodzone w lodówce. W puszce ze śmietanką jak i mlekiem kokosowym na dnie gromadzi się woda. Należy zebrać górną białą warstwę. W mleczku jest jej mniej, w śmietance więcej. Białą część miksujemy jak zwykłą bitą śmietanę mikserem, aż do ubicia na sztywną masę.