Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszny deser z truskawkami w roli głównej :) Prosty i szybki w przygotowaniu. Świetnie smakuje tuż po przyrządzeniu, jak i po wcześniejszym schłodzeniu. Sezon na truskawki w pełni, warto korzystać tym bardziej, że są nie tylko zdrową przekąską, ale i niezastąpionym składnikiem letnich deserów :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Biszkopty pokruszyć i umieścić na dnie szklanek. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, dodać ekstrakt, kvarg i krótko zmiksować. Połowę truskawek pokroić w drobną kostkę, drugą połowę rozgnieść widelcem. Na pokruszone biszkopty dodać pokrojone truskawki, warstwę kremu, rozgniecione truskawki oraz pozostałą śmietanę z serkiem. Udekorować truskawkami i startą czekoladę.