Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystanie słodkiej śmietany do ciast i deserów jest znane.Ja proponuję dzisiaj wypróbować dla odmiany kwaśną śmietanę....
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Galaretki rozpuścić według przepisu. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Miękką margarynę,cukier,żółtka,śmietanę połączyć i zmiksować na gładką masę.Podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i połowę żelatyny nadal krótko miksować i wlać do tortownicy.Drugą część połączyć z pozostałą żelatyną i również przelać do tortownicy.Białka ubić z cukrem pudrem,dodać tężejące galaretki i zmiksować(można też dodać osobno pokrojone galaretki). Zalać warstwy w tortownicy.Całość zalać pozostałymi 2 galaretkami.