Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Deser z ciastek i budyniu"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 49
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7210
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 49
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7210
Składniki
Ciasto pokrój w plasterki, szklanką wykrój osiem krążków. Cztery z nich ułóż na spodzie pucharków, skrop wiśniówką. Posyp połową pokruszonych ciasteczek. Budyń (najlepiej waniliowy) przygotuj wg przepisu. Dopraw cukrem i szczyptą cynamonu. Ostudź.
Połowę budyniu wyłóż na ciasteczka. Przykryj resztą krążków, skrop wiśniówką. Rozłóż resztę budyniu i pozostałe ciasteczka. Kremówkę ubij z cukrem waniliowym. Udekoruj desery, posyp kakao.
czas ok. 25 min; porcja – 320 kcal, cena 3,80 złŹródło: Świat kobiety