Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i atrakcyjnie wyglądający deser w pucharkach z popularnymi ciasteczkami Oreo. Deser jest bardzo łatwy i szybki do wykonania. Idealny deser na każda okazje. Swietny dodatek do “słodkiego stołu”
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 445
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85665
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 445
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 58
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85665
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 163
Składniki
Każde ciasteczko rozdzielić i usunąć warstwę kremu. Można to zrobić za pomocą łyżeczki lub noża. Krem zebrać do osobnej miseczki a ciasteczka pokruszyć za pomoca blendera. Kilka ciasteczek zostawić do ozdoby.
Następnie zrobić krem: za pomoca miksera ubić śmietankę. W trakcie ubijania, do śmietanki dodać 2 łyżki cukru pudru, krem z ciasteczek oraz serek. Całość ubić na krem. Gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego.
Rozmrożone maliny zblendowac z dodatkiem jednej łyżki cukru pudru a następnie przelać przez sitko, aby pozbyć się pestek. Część pokruszonych ciasteczek rozsypać na dnie pucharków, w których będziecie serwować deser. Na warstwę ciasteczek wycisnąć porcję kremu, a krem polać odrobiną przetartych malin. Czynność powtórzyć do wykończenia składników. Patrz film.
Gotowy deser ozdobić ciasteczkami Oreo, świeżymi malinami i listkami mięty. Deser podawać schłodzony. Smacznego!