Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z owocami zawsze mile widziany, a z dodatkiem serka mascarpone i jogurtu greckiego naprawdę nieźle smakuje ;)
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1213
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1213
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Śliwki wypestkować i pokroić w dużą kostkę, wyłożyć dno pucharków. Mascarpone zmiksować z jogurtem greckim i cukrem pudrem. Następnie stale miksując wlewać śmietankę. Ubijać do momentu, aż krem zdecydowanie zgęstnieje, ale nie na sztywno. Na śliwki nałożyć po łyżce kremu i dodać plasterki kiwi. Następnie znowu krem i pokrojone w kostkę truskawki. Przed podaniem włożyć do każdego pucharka biszkopt. Deser najlepiej zjeść od razu, by owoce nie podpłynęły sokiem :) Smacznego!