Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dekoracyjny keks"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
<strong>Przepis przysłała Monika Kubacka ze Szczecina</strong>
W 3/4 szkl. wrzątku rozpuść cukier i cukier waniliowy. Włóż margarynę, aby się stopiła. Ostudź.
Do zimnej wody z tłuszczem wlej żółtka i zmiksuj. Miksując, porcjami syp mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj z bakaliami.
Ciasto wlej do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz godzinę w 180°C. Zimne ciasto polej lukrem, posyp mieszanką.Źródło: Chwila dla Ciebie