Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest jeszcze ktoś, kto nie próbował tej kawy? Wyobraźcie sobie, że nawet ja, która nie pije kawy na co dzień, skusiłam się, zrobiłam i... wypiłam. Dla mnie to bardziej taki deser kawowy, więc bardzo mi smakowała, bo akurat desery i ciasta kawowe zajadam zawsze z przyjemnością. Kawa ładnie się prezentuje na stole, jest prosta do zrobienia, do jej przygotowania potrzebne są tylko trzy składniki, nie licząc mleka.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14412
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14412
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Z racji tego, że nie znoszę surowego, zimnego mleka prosto z lodówki u mnie przygotowanie kawy jest podzielone na dwa etapy. Etap pierwszy to gotowanie mleka: Mleko wlewamy do garnka z podwójnym dnem, który jest przeznaczony do gotowania mleka. Doprowadzamy je do wrzenia, gotujemy 2 minutki i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Gdy mleko jest zimne możemy przejść do drugiego etapu przygotowywania dalgona coffee. Do miseczki wsypujemy cukier i kawę rozpuszczalną, wlewamy gorącą wodę. Całość ubijamy blenderem z trzepaczką rózgową przez 5 minut. Po tym czasie powinna powstać gęsta kawowa pianka. Czas na podanie deseru. Do dwóch wysokich szklanek wlewamy mleko , mniej więcej do 3/4 wysokości, na wierzch delikatnie wykładamy kawową piankę. Deser podajemy od razu. Smacznego.