Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowy tort z kremowymi rurkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 122
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Masło rozpuść w garnku, dodaj połamaną czekoladę i odstaw. Po chwili wymieszaj i wystudź. Jajka utrzyj z cukrem na puszysty krem i połącz je z masą czekoladową. Dodaj przesianą mąkę, sodę, sól i wymieszaj łyżką.
Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia i wlej 1/3 masy. Ułóż na niej połowę kulek waflowych, zalej 1/3 masy. Zrób kolejną warstwę kulek i przykryj resztą masy.
Piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut. Śmietanę ubij na sztywno, dodając na koniec cukier puder. Udekoruj nią wystudzone ciasto i posyp pokruszonymi ciastkami.Źródło: Dobry Tydzień