Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ciasto czekoladowo wiśniowe , nie ma chyba lepszego połączenia niż czekolada i wiśnie . Mieszanka kwaśnego i słodkiego smaku ucieszy nie jedno podniebienie
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 393
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 393
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
Ciasto Jajka ubij z cukrem , dodaj olej , mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao . Na koniec dodaj wiśnie oraz posiekaną czekoladę . Wszystko dokładnie wymieszaj. Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przetnij ciasto na pół .
Krem Wiśnie odsącz na sicie , z odsączonego syropu odlej pół szklanki i zostaw do nasączenie ciasta . Pozostały syrop uzupełnij wodą do 0,5 litra i na nim ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu .( mleko zastępujemy syropem z wiśni ) Przykryj folia spożywczą i zostaw do wystygnięcia .
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodając po łyżce zimnego budyniu utrzyj puszysty krem , na koniec dodaj spirytus.
Do rondelka włóż pokruszoną czekoladę dodaj śmietanę i podgrzewaj do połączenia składników .
Pierwszy blat przeciętego ciasta nasącz połową zostawionego syropu z wiśni .Na ciasto wyłóż połowę kremu i odsączone wiśnie , przykryj drugą połową kremu. Górną cześć ciasta nasącz pozostałym syropem i połóż na kremie.
Wierzch ciasta polej rozpuszczoną czekoladą i posyp wiórkami kokosowymi . Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc . Smacznego .