Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia na bazie kremu czekoladowego i chałwowego z herbatnikami .
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
Z 1 l mleka odlej szklankę, pozostałe mleko zagotuj z cukrem. Szklankę mleka wlej do miseczki dodaj żółtka oraz obie mąki i dokładnie wymieszaj, wlej na gotujące się mleko i ugotuj budyń. Przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystygnięcia .
Miękkie masła utrzyj na puszystą masę dodaj po łyżce zimnego budyniu utrzyj puszysty krem. Krem podziel na pół, do jednej części dodaj pokruszoną chałwę, do drugiej krem czekoladowy, wymieszaj .
Blaszkę o wymiarach 20x20 wyłóż folią spożywczą, na dno ułóż warstwę herbatników, rozsmaruj połowe kremu chałwowego, warstwę herbatników, połowę kremu czekoladowego, kolejną warstwę herbatników, pozostałą cześć kremu chałwowego , herbatniki i pozostały krem czekoladowy. Na wierzch ułóż warstwę herbatników .
Ciasto wstaw do lodówki . Ciasto krój na kostkę wielkości herbatnika, przed podaniem udekoruj bitą śmietaną i sosem czekoladowym