Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowe Fale Dunaju"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 48
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24723
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 514
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 48
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24723
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasta. Margarynę utrzyj z cukrami i mieszaj, dodając po 1 jajku.
Wsyp mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wlej mleko. Mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Do jednej dodaj kakao, drugą pozostaw jasną. Na brytfankę wylej jasne ciasto, a na wierzch ciemne. Pomieszaj widelcem.
Wiśnie odsącz z zalewy, następnie wciśnij w ciemne ciasto. Piecz ok. 35 minut w temperaturze 175o C.
Teraz czas na krem. Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Śmietankę podgrzej na ogniu, nie dopuszczając, żeby się zagotowała. Do ciepłej śmietanki dodaj czekoladę i mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Całość schłódź. Schłodzoną masę ubij z cukrem pudrem i wyłóż na ciasto. Łyżką wgnieć, aby powstały nierównomierne fale. Przed podaniem posyp ciasto wiórkami kokosowymi.
Aninka 88. Przepis pochodzi z portalu kulinarnego www.smaker.plŹródło: Na żywo