Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z serem i malinami
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 706
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 225
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 160
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 548
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 706
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 225
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 160
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 548
Składniki
Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek i sodę. W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem przez kilka minut. Dodać olej, mleko i powidła. Cały czas miksując dodać przesiane suche składniki. Dodawać partiami żeby łatwiej było zmiksować. Ciasto czekoladowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, puder, mąkę i za pomocą tłuczka lub widelca rozgniatamy do połączenia się składników. Białka miksujemy na sztywno i dodajemy do twarogu. Mieszamy szpatułką i wykładamy za pomocą łyżki twaróg w niewielkich odstępach na ciasto czekoladowe. Na koniec układamy maliny, lekko dociskając je do ciasta. Wkradamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut. gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!