Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasto dla łasuchów słodkości.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 544
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 311
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 26
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 544
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 311
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka rozdzielić od żółtek i ubić na sztywno, miksując na małych obrotach dodawać stopniowo, cukier, żółtka, kakao, mąki. Blachę o wymiarach 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 10 minut. Upieczone ciasto przełożyć na ściereczkę, delikatnie oderwać papier i zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku. Wykonanie masy: Serek mascarpone zmiksować z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą na gładką masę. Następnie rozsmarować na przygotowanym placku, zwinąć ponownie w roladę, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na dwie godziny. Wykonanie polewy: Masło rozpuścić z cukrem pudrem, mlekiem i kakao. Schłodzoną roladę polać przygotowaną polewą i posypać posypką. Ponownie wstawić do lodówki na 2-3 godziny. SMACZNEGO.