Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat kultowago cytrynowca siostry Anastazji z wykorzystaniem sezonowej polskiej borówki
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 50
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na sztywno. Pod koniec dodajemy stopniowo cukier i miksujemy na sztywną bezę. Dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na najniższych obrotach. Następnie dodajemy wcześniej przesianą mąkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy 35-40 minut w temp. 175 stopni. Studzimy.
Z cytryn wyciskamy sok. Uzupełniamy wodą do 2 1/2 szklanki .Dodajemy cukier/ksylitol/erytrol i zagotowujemy. W ½ szklanki wody dokładnie roztrzepujemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek budyniowy i żółtka. Wlewamy na gotującą się wodę cytrynową z cukrem i gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem na gładką masę. Wykładamy na biszkopt.
Kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru do smaku. Wykładamy na cytrynowy krem i ozdabiany sezonową borówką, która świetnie łączy się ze śmietnanką. Ozdabiamy startą czekoladą.