Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto biszkoptowe z dodatkiem wiśni.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 46
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 46
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Mąkę tortową przesiewamy razem z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Dodajemy po łyżce do piany z białek, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku, cały czas miksując. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kisiel i łączymy. Formę ( u mnie keksówka o dł. ok. 27 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy, raz jedną masę raz drugą. Na wierzch ciasta wykładamy wiśnie. Pieczemy w temp. 180 C przez 45 min, do suchego patyczka. Smacznego.