Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka, aromatyczna, mocno nasączona i wilgotna babka cytrynowa. Świetna na co dzień do kawy, dzieci bardzo ją lubią. Idealnie sprawdzi się też na święta Wielkanocne. Ciasto składa się z podstawowych składników i jest łatwe i szybkie w wykonaniu. Zapraszam do wypróbowania i życzę SMACZNEGO!
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 344
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4359
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 344
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4359
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puszystą masę. Dodać kwasek cytrynowy.
Z białek ubić sztywną pianę, można dodać szczyptę soli. Następnie dodać do masy i wymieszać. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy na babkę (2 litry) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 50 minut. Babkę można polać lukrem lub czekoladą. SMACZNEGO!