Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cytrusowy tort motylek"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5018
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 313
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5018
Składniki
Z mleka, cukru oraz proszku ugotuj budyń. Wystudź, zmiksuj na gładki krem razem z masłem i rumem.
1 blat posmaruj dżemem i 1/3 kremu. Przykryj drugim blatem, dociśnij. Przekrój tort przez środek na dwa półkola, połówki złóż okrągłymi stronami do siebie. Wytnij z boku kształt skrzydeł. Okruchy zagnieć, uformuj środek motyla. Całość posmaruj kolejną porcją kremu.
Resztę kremu przełóż do szprycy cukierniczej, udekoruj boki tortu. Owoce obierz, pokrój w plasterki lub podziel na cząstki. Skrzydła udekoruj wzorami z kiwi, mandarynek i wiśni, zalej tężejącą galaretką. Środek posyp wiórkami, zrób czułki z paluszków.
porcja – 350 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety