Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne, mocno cynamonowe ciasteczka, które poprawią nam nastrój i rozpieszczą zmysły swym pięknym aromatem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 54
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Do miski wsypujemy obie mąki (zwykłą pszenną i pełnoziarnistą), proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Masło rozpuszczamy w rondelku, a następnie dodajemy do niego cukier i cynamon - wszystko dokładnie mieszamy. Gdy zawartość naczynia przestygnie, wbijamy 2 jajka i ponownie mieszamy dla dobrego połączenia składników.
Powstałą masę łączymy z suchymi składnikami w misce i zagniatamy ciasto. Ciasto owijamy folią i wstawiamy na około 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto, podsypując je delikatnie mąką i wycinamy kształty za pomocą foremki.
Wycięte foremką ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 10 minut.
Ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce. Życzę smacznego! :)