Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe croissanty z ciasta francuskiego. Do ich przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie 2 składników. Serwuj je solo lub z ulubionymi dodatkami. Na słodko można podać je z domowym dżemem, kremem czekoladowym bądź pistacjowym. W wersji na słono sprawdzi się ulubiona szynka, sałata i ogórki lub pomidorki koktajlowe.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Składniki
Rozwiń arkusze ciasta francuskiego. Każdy z nich podziel na równej wielkości trójkąty. Każdy z trójkątów posmaruj roztopionym masłem.
Zwiń rogaliki zaczynając od podstawy, kierując się w stronę wierzchołka trójkąta.
Croissanty z ciasta francuskiego piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (do zrumienienia).