Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zwykłe szybkie ciasta w przygotowaniu z chęcią podam wam przepis na ciasto z kisieli z dodatkiem żurawiny którą można pominąć. Przepis dała mi mama jej za każdym razem akurat to ciasto wychodzi ja piekłam drugi raz i również fajne wyszło. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu wystarczy tak niewiele produktów aby je przygotować. Oczywiście dodatkowo chęci i serce do pieczenia.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 723
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 303
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 189
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 723
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 303
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 189
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 565
Składniki
Na początek do miski wbić całe jajka i wsypać cukier. Jajka z cukrem zmiksować na najwyższych obrotach miksera na puszystą masę. Jak już mamy ubitą masę jajeczną przygotować kisiel wsypać do szklanki.
Do zmiksowanej masy jajecznej wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kisiel oraz wlać wodę i olej. Całość również zmiksować do połączenia się dodanych składników z masą jajeczną. Przygotować żurawinę lecz nie jest to konieczne można zrobić czyste ciasto bez niczego.
Jak już wszystko mamy przygotowane czyli ciasto i żurawiną. Do blaszki 35/25 można mniejszej będzie wyższe wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką przelać przygotowane ciasto posypać po wierzchu żurawiną. Wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 45 - 50 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia i tak zwanego suchego patyczka. Upieczone pozostawić do wystygnięcia, następnie oddzielić od papieru do pieczenia.
Ciasto wyszło smaczne i takie dosłownie babkowate nadające się do kawy, kakao lub gorącej herbaty z cytryną. Zapewniam że zakalca nie ma. Takie szybkie w przygotowaniu ciasto na pewno będzie fajną zachętą dla rodzinki na weekend. U mnie już prawie nie zostało tak się dopadli