Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ziemniaczane z rodzynkami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7195
Składniki
Rodzynki namoczyć w letniej wodzie. Ziemniaki ugotować w mundurkach, w lekko osolonej wodzie, ostudzić, obrać, przepuścić przez praskę.
W misce połączyć ziemniaki z masłem, śmietaną, rumem i przesianą mąką. Dodać miód, cynamon, żółtka, dokładnie wymieszać.
Do masy włożyć dobrze odsączone rodzynki i pestki słonecznika. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać je z masą.
Formę wysmarować starannie masłem, włożyć do niej ciasto. Piec 40 minut w temperaturze 180°C.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub ozdobić bitą śmietaną. Najlepsze w dniu pieczenia!Źródło: Twoje Imperium