Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto. Tym razem zrobiłam że śliwkami, ale można użyć dowolnych owoców. Zawsze smakuje obłędnie.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Margarynę zmiksować z cukrem, dodać jajka i na koniec mąkę z proszkiem. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wysmarowaną margaryna i posypaną bułką tartą. Na wierzch poukładać umyte i wypestkowane śliwki.
Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie, zagnieść składniki na kruszonkę. Po trzydziestu minutach wyciągnąć ciasto, ale nie wyłączać piekarnika.
Na wierzch ciasta, posypać kruszonkę. Wstawić ciasto ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 minut.